КИЇВ,
1 квітня. /УКРІНФОРМ/. Ендокринологи з університету Буффало з'ясували, що продукти з високим умістом флавоноїдів, такі як апельсиновий сік, знижують шкідливу дію жирної вуглеводної їжі, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Science Daily.
У експерименті взяли участь 3 групи здорових людей віком від 20 до 40 років. Їх годували дуже калорійним сніданком (900 ккал), що складався з яєць, бутербродів із ковбасою та млинців. Перша група запивала усе солодкою водою, друга - звичайною водою, третя - апельсиновим фрешем. Аналізи крові показали, що в першій групі рівень вільних радикалів збільшився на 63%, у другій - на 62 %, у третій - на 47%.
Експерти рекомендують запивати жирну вуглеводну їжу апельсиновим соком, що має здатність частково компенсувати шкоду, завдану здоров'ю жирною їжею.