четвер, 29 квітня 2010 р.

У ряді німецьких в'язниць жінки змушені народжувати у наручниках

КИЇВ, 28 квітня. (УКРІНФОРМ). Група експертів у складі психологів, працівників соціальних та благодійних служб, лікарів і акушерів звинуватила владу землі Північної Рейн-Вестфалія у нелюдяній поведінці з жінками, що перебувають в ув'язненні в місцевих в'язницях та виправних установах, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на газету Frankfurter Rundschau.
Вони звернулися до журналістів видання, заявивши, що після народження дитини у в'язниці її на тривалий час розлучають з матір'ю, віддаючи у прийомні сім'ї. Крім того, як розповіли учасники групи, на прийом до гінеколога жінок-ув'язнених водять у наручниках та ножних кайданах, щоб вони не втекли, а в ряді випадків навіть народжувати жінки були змушені у наручниках.
Інформацію про це було отримано від Соціальної служби жінок-католиків та благодійного фонду Cornelius, що організував акушерську службу для ув'язнених. Як повідомляє видання, співробітникам цих організацій про порушення нібито розповіли самі жінки, що перебувають у в'язницях. При цьому зазначається, що в інших землях ФРН подібні випадки виключені, тому що в розташованих там в'язницях вже організовані спеціальні відділення матері та дитини.