вівторок, 27 квітня 2010 р.

Російський глядач ігнорує "Стомлених сонцем-2"

КИЇВ, 26 квітня. /УКРІНФОРМ/. Найгучніша прем'єра останніх років, на думку кінокритиків, у перші дні прокату не викликала очікуваного ажіотажу. Новий фільм Микити Михалкова "Стомлені сонцем-2. Предстояння" демонструється в напівпорожніх залах, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на "Эхо Москвы".
Наприклад, "Новгородские ведомости" повідомляють лише про 38 проданих квитків із 500 у головний міський кінотеатр на урочисту прем'єру.
Жителі Курська також проігнорували найпопулярніші вечірні сеанси - фільм прийшли подивитися у день прем'єри 15 осіб, повідомляє радіо Курс.
Популярний інтернет-блогер drugoi розмістив у своєму журналі фотографію кінозалу за п'ять хвилин до початку сеансу - в залі знаходяться дев'ять глядачів.
Кіноаналітики передбачають не найбільшу для кіно такого рівня касу. Зокрема, "Бюлетень кінопрокатника" давав прогноз на 230 мільйонів рублів або менше 8 млн доларів. На думку начальника відділу статистики журналу "Кінобізнес" Сергія Лаврова, йдеться про цифру в 5-8 млн доларів на старті. Чи зможе картина "відбити" бюджет у 55 млн доларів - невідомо. На сьогодні це найдорожче кіно у Росії.