вівторок, 20 квітня 2010 р.

Синоптики попереджають про приморозки на всій території країни і водопілля на річках Чернігівщини

КИЇВ, 20 квітня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Синоптики Українського гідрометцентру попереджають про найважливіші гідрометеорологічні явища, які матимуть місце в Україні в найближчі дні, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Згідно з їхнім прогнозом, 21 квітня вдень в Карпатах окремі пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с, у південній та східній частині місцями пройдуть грози. 21-22 квітня в західних областях місцями проступатимуть приморозки на грунті 0-3°.
23-24 квітня, попереджають вони, на більшій частині території країни виникатимуть приморозки на грунті 0-5°, подекуди і в повітрі 0-2°.
20-25 квітня на ділянці Дніпра Неданчичі - Дніпровське зберігатиметься перевищення небезпечних позначок часткового затоплення, обтоплення (оточення водою) територій прирічкових населених пунктів, шляхів водами Дніпра у Ріпкинському та Чернігівському районах Чернігівської області з поступовим зниженням рівнів води.
На Десні нижче Розльот та у пониззі Сейму продовжиться розвиток водопілля з добовими підвищеннями рівнів води на 1-5 см та подальшим затопленням заплав і обтопленням (оточенням водою) територій прирічкових населених пунктів, шляхів сполучень ряду сіл Менського, Сосницького, Бахмацького районів Чернігівської області, попереджають синоптики Укргідрометцентру.