середу, 21 квітня 2010 р.

Шведська Піратська партія втрачає прихильників

КИЇВ. (УКРІНФОРМ). Члени Піратської партії Швеції, що виступає за повне скасування законів про авторські права, тисячами відмовляються від партійних квитків, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на шведське видання The Local (thelocal.se).
За словами депутата фракції в Європарламенті Крістіана Енстрема, протягом декількох останніх днів кількість членів партії скоротилась на кілька тисяч осіб. За прогнозами керівництва організації, якщо процес її скорочення триватиме подібними темпами, то до кінця тижня кількість прихильників партії скоротиться приблизно вдвічі - до 25 тисяч людей.
Головною причиною зниження кількості членів партії стало те, що люди, які вступили в неї раніше, не подовжують свого членства. Тим часом, через які саме мотиви люди відмовляються від членства в партії, газета не пояснює.
Піратську партію Швеції було створено в 2006 році. Її маніфестом була боротьба за скасування авторських прав і свободу поширення інформації в інтернеті. Зокрема, її прихильники активно виступали на підтримку популярного торрент-трекера The Pirate Bay, що звинувачувався владою в порушенні законів про авторське право. Така позиція дозволила партії отримати народну популярність і залучити тисячі прихильників.