пʼятницю, 30 квітня 2010 р.

Індійські медики спостерігають за йогом, який 70 років нічого не їв і не пив

КИЇВ, 30 квітня. /УКРІНФОРМ/. В Індії 82-річний йог стверджує, що протягом 70 років обходився без їжі і води, харчуючись божественним еліксиром. Пралад Джані вже шість днів знаходиться в ізоляції в лікарні міста Ахмедабад (штат Гуджарат) під суворим наглядом медиків. За весь цей час він нічого не їв, не пив і жодного разу не ходив до туалету. Проте, у нього не було ніяких ознак летаргії, погіршення самопочуття з голоду, втрати ваги або зневоднення, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на The Daily Telegraph.
За розповідями самого Джані, в сім років він пішов з дому і під час поневірянь навчився обходитися без їжі і пиття, харчуючись деяким божественним еліксиром, що посилається йому зверху і потрапляє в організм через піднебіння.
Експерти, що спеціалізуються на подібних випадках, поки що підтримують версію йога, незважаючи на те, що в їхній практиці нерідко доводилося зустрічатися зі звичайним шахрайством.
Тим часом історією Джані серйозно зацікавилися індійські військові. Вони сподіваються, що дослідження допоможуть розгадати його незвичайні здібності. В цьому випадку, вважають вони, може бути знайдено спосіб, завдяки якому солдати або люди, що стали жертвами стихійного лиха, зможуть довше обходитися без їжі до того, як прибуде допомога.
Лікарі продовжать спостерігати за Джані ще протягом 15 днів. Тим часом в Індії відомі випадки, коли люди могли голодувати 8 днів. Більшість людей не можуть вижити без їжі довше 50 днів. Проте найдовше голодування, яке було зареєстровано, становить 74 дні.