середу, 21 квітня 2010 р.

У Сумах вкладник банку погрожував самоспаленням

СУМИ. /Сергій Ханін - УКРІНФОРМ/. Надзвичайна подія сталася у банку "Володимирський", центральний офіс якого знаходиться у Сумах.
За інформацією сектора зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Сумській області, під час робочого дня до приміщення фінустанови зайшов чоловік і, тримаючи у руках пляшку з бензином, почав погрожувати спалити себе, якщо банк не поверне йому заощадження.
Для з'ясування обставин на місце пригоди виїхали співробітники міліції, які й затримали правопорушника.
Ним виявився 67-річний житель міста Ромни. Він розповів, що ще в 2008 році поклав на свій банківський рахунок 7000 гривень та 1000 доларів США. Проте за два роки повернути свої гроші так і не зміг. У відчаї, намагаючись привернути увагу керівництва банківської установи, вирішив піти на цей відчайдушний крок.
Від правоохоронців стало відомо, що банк виплатив чоловіку 300 доларів і пообіцяв найближчим часом повернути всю суму вкладу.
Погроза вдатися до самоспалення прозвучала відразу після того, як 19 квітня Національний банк повідомив, що він продовжив мораторій на задоволення вимог кредиторів банку "Володимирський", який мав скінчитися 16 квітня, до 16 липня.
Таким чином вкладники згаданого банку ще на 3 місяці будуть позбавлені можливості повернути віддані цій установі гроші.
Загалом же мораторій на задоволення вимог кредиторів банку "Володимирський", що запроваджено 16 липня минулого року, розтягнеться на рік. Вкладники вже неодноразово влаштовували біля офісу фінустанови акції протесту, однак вчинок роменчанина виявився найрадикальнішим.