понеділок, 19 квітня 2010 р.

В.Лозінському загрожує довічне ув'язнення

КИЇВ. / УКРІНФОРМ/. Статтю, за якою порушено кримінальну справу проти колишнього народного депутата від БЮТ Віктора Лозінського, обвинуваченого в причетності до загибелі мешканця Кіровоградської області В.Олійника, може бути перекваліфіковано на статтю про умисне вбивство. Про це заявив заступник Генерального прокурора України Віталій Щоткін, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на газету "Сегодня".
"Наразі до Лозінського застосована частина 2 статті 121 КК - спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що викликають смерть. Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі. Якщо результати автотехнічної, судово-медичної та інших експертиз засвідчать, що дії Лозінського були направлені на вбивство селянина, обвинувачення буде висунуто уже за ст.115, яка передбачає покарання аж до довічного", - сказав В.Щоткін.
За його словами, слідство у справі Лозінського вийшло на фінішну пряму. 26, або 28 квітня його почнуть знайомити з матеріалами кримінальної справи. "Дана процедура у часі не регламентована. Тому важко сказати, коли справа піде до суду", - зазначив В.Щоткін.
"Доказова база хороша, належним чином закріплена. А те, що Лозінський не йде на контакт зі слідством, нічого не міняє - його провина в загибелі Олійника очевидна", - заявив посадовець ГПУ.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, В.Лозінський обвинувачується у причетності до вбивства жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника 16 червня 2009 року.
3 липня 2009 року Верховна Рада України позбавила В.Лозінського депутатських повноважень. 30 липня його було оголошено у міжнародний розшук.
1 березня 2010 року екс-депутата затримано у Києві.