понеділок, 26 квітня 2010 р.

У Київському зоопарку помер найбільший у Європі слон

КИЇВ, 26 квітня. (УКРІНФОРМ). Сьогодні в Київському зоопарку помер найбільший у Європі азіатський слон Бой - гордість і символ зоопарку. Трагедія сталася близько 11.00 прямо в літньому вольєрі. Про це повідомив УКРІНФОРМу колишній науковий співробітник зоопарку Сергій Григор`єв.
За його словами, причину смерті не встановлено, але те, що часто змінювався персонал, який доглядав слона, можливо, негативно вплинуло на його здоров'я. "Слони дуже інтелектуальні тварини, і зміна персоналу негативно впливає на стан їхнього здоров'я, викликаючи стрес, а останнім часом часто змінювалися кіпери. Вочевидь, не пішли на користь тварині й нещодавні зміни в раціоні", - зазначив С. Григор`єв.
Тривалість життя слонів приблизно така ж, як і людей, тобто живуть вони до 70 років. Бою було 40 (1970 року народження).
У травні 2009 року адміністрація зоопарку за рекомендацією німецького професора Хенінга Візнера посадила Боя на дієту. Справа в тому, що у слона дуже росли нігті, тому навесні минулого року було проведено операцію з видалення ороговілостей. Німецький фахівець радив обмежити в раціоні слона хліб і картоплю. Замість цього, за твердженням колишніх працівників зоопарку, зокрема заступника директора з маркетингу Кирила Трантіна, Боя почали годувати одним сіном та гіллям, як наслідок - тварина втратила чверть своєї ваги. За словами колишнього наукового співробітника зоопарку С.Григор`єва, слонам такого віку категорично заборонено змінювати раціон. За день слон повинен отримувати 200 кг корму, це має бути гілля, сіно, солома, фрукти, овочі, хліб.