вівторок, 20 квітня 2010 р.

Поляки запитують, чому росіяни міняли лампи освітлення злітної смуги після авіакатастрофи під Смоленськом

ВАРШАВА, 20 квітня. (Юрій Банахевич - УКРІНФОРМ). Польська військова прокуратура звернулася до російських колег з проханням з'ясувати: хто, в якому обсязі і для чого замінював лампи освітлення злітної полоси у Смоленську відразу після катастрофи президентського Ту-154. Про це повідомив сьогодні у Варшаві головний військовий прокурор Польщі Збігнєв Жепа, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.
З.Жепа підтвердив, що таке прохання пов'язане з появою інформації про це у білоруських, а згодом і польських ЗМІ.
Фотознімки російських військовослужбовців і міліціонерів, які через кілька годин після трагедії, ще до прильоту в Смоленськ голів російського та польського урядів Володимира Путіна та Дональда Туска, міняли лампи освітлення на ЗПС у Смоленську, опублікувала білоруська інтернет-газета "Вісті Вітебська". Автор статті припускає, що освітлення військового аеродрому в момент посадки польського літака могло бути несправним.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, 10 квітня цього року поблизу військового аеродрому "Смоленськ-північний" зазнав катастрофи польський президентський літак з 96 особами на борту. Вони летіли на вшанування 70-ї річниці Катинської трагедії. Усі учасники трагічного авіарейсу, зокрема і президент Польщі Лєх Качинський та його дружина Марія, загинули.