вівторок, 1 травня 2012 р.

У США різко збільшилось число наркозалежних немовлят

Американські учені виявили, що число новонароджених, що страждають на синдромом опіатної абстиненції, за період з 1999 по 2009 рік в США зросло втричі.

Про це свідчать дані дослідження, опублікованого в журналі Американської медичної асоціації, повідомляє Бі-бі-сі.
"Опіати стають великою проблемою в країні", - сказав один із авторів дослідження, доктор Стівен Патрік з університету Мічіган.

За даними лікарів, зараз це захворювання зустрічається у одного немовляти з тисячі. За той самий період число вагітних американок, у яких в організмі були виявлені сліди легальних або нелегальних опіатів, збільшилось уп'ятеро.

На думку авторів дослідження, відповідальність за інтоксикацію дітей несуть жінки, що вживають сильні болезаспокійливі або заборонені наркотики під час вагітності.

Як зазначають автори, прийом медикаментів, що містять опіати, часто є неправильним або навіть незаконним методом лікування, він викликає наркотичну залежність і вроджені хвороби у новонароджених. Немовлята з абстиненцією можуть народжуватися недоношеними, страждають на припадки, відчувають проблеми при годуванні.

У редакційній статті, що супроводжує документ, вказується, що хоча опіати "ефективно усувають біль", вони "прописуються дуже часто, йдуть не за адресою і продаються нелегально, формуючи нову дорогу до опіатної залежності та підсилюючи навантаження на систему материнської та дитячої охорони здоров'я".

У 2011 році американський Центр із контролю та профілактики захворювань попередив, що зловживання болезаспокійливими в США досягло "масштабів епідемії". У доповіді говорилося, що від болезаспокійливих гине більше американців, чим від героїну і кокаїну разом узятих.
http://www.ukrinform.ua/ukr/news/1724166

Немає коментарів:

Дописати коментар

Коментувати: