четвер, 29 квітня 2010 р.

У Криму розпочалось знесення парканів на шляху до моря

СІМФЕРОПОЛЬ. /Гульнара Курталієва - УКРІНФОРМ/. 28 квітня в селищі Лівадія демонтовано паркан, що перешкоджав вільному доступу відпочивальників та мешканців селища до пляжу. Як повідомив журналістам секретар Лівадійської селищної ради Вагаршак Мелконян, паркан на шляху до пляжу знесено за дорученням спеціальної комісії уряду Криму, що займається звільненням прибережної смуги від самовільних будов і забезпеченням вільного доступу до моря.
За його словами, "паркани прибрали і заборонили стягування плати з відвідувачів пляжу". Секретар селищної ради уточнив, що даний пляж у Лівадії знаходиться в оренді з 2004 року у підприємства ТОВ "Дарсан 2000" з метою реконструкції території пляжу. Проте через відсутність коштів у підприємства, повідомив він, роботи з реконструкції території пляжу не проведено. Проте, повідомив секретар селищної ради, підприємство-орендар зобов'язали до кінця курортного сезону завершити реконструкцію пляжу в селищі Лівадія.
Коментуючи ситуацію, що склалася, заступник голови РМ АРК Георгій Псарьов зазначив, що урядова комісія з контролю готовності пляжів до курортного сезону продовжує обстеження прибережної території в Криму.
"Не виключено, що дехто думає, що ми відвідали кілька місць і на цьому заспокоїлися. Хочу запевнити всіх, що виїзди нашої комісії триватимуть до тих пір, поки не буде демонтовано всі незаконно встановлені перешкоди на шляху до моря", - заявив віце-прем'єр.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, рішенням РМ АРК усі пляжі громадського користування в Криму мають бути безкоштовними і доступними. Інформація по звільнення пляжів від парканів і турнікетів до 17 травня цього року має надійти до урядової комісії з готовності пляжів до курортного сезону.