вівторок, 20 квітня 2010 р.

Бельгійський журнал вибачився за карикатуру про вибухи у московському метро

КИЇВ, 20 квітня. (УКРІНФОРМ). Бельгійський журнал Knack вибачився за карикатуру, присвячену терактам у московському метро. Головний редактор видання Рік Ван Каувелаарт відправив листа з вибаченнями російському послу в Бельгії, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на РІА "Новості".
"Якщо малюнок у Knack був сприйнятий близькими та родичами жертв як виклик і образа, то, звичайно, я хотів би принести їм свої вибачення", - йдеться в листі. Крім того, Ван Каувелаарт запропонував послу Олександру Романову відвідати редакцію журналу, аби поговорити напередодні візиту прем'єр-міністра Бельгії Іва Летерма до Росії (візит намічено на 5 травня).
Карикатура на вибухи у московському метро з'явилася в Knack 7 квітня. Посольство РФ у Бельгії визнало цей малюнок образливим і вимагало від журналу вибачень. Спочатку головний редактор видання відповів відмовою: він стверджував, що малюнок є посланням, яке стверджує, що "терор завжди провокує нове насильство", і ніякої насмішки в ньому немає. Російських дипломатів, однак, така відповідь не задовольнила.
Раніше вибачення за карикатури, присвячені вибухам у Москві, принесла південнокорейська газета The Korea Times.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, у результаті двох вибухів, що сталися у московському метро вранці 29 березня, загинули 40 людей, більш як 90 отримали поранення.