понеділок, 19 квітня 2010 р.

Повітряний простір України відкрито для польотів

Станом на ранок 19 квітня всі повітряні зони України відкриті, повідомили УКРІНФОРМу з прес-служби Мінтрансзв'язку.

Аеропорти України на виліт та приліт повітряних суден працюють у штатному режимі, проте низка аеропортів Європи залишаються закритими. Дозволяється виконання рейсів за правилами візуальних польотів - до настання темної пори доби.

Про подальші можливі зміни у повітряному просторі України по причині переміщення хмари вулканічного попелу (виверження вулкану в Ісландії) буде поінформовано.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, через величезну хмару попелу, яка утворилася над Європою внаслідок виверження вулкану на півдні Ісландії, повітряний простір над Німеччиною залишатиметься закритим для авіаперельотів щонайменше до 20.00 години понеділка. Про це журналістам заявила речниця Німецької служби безпеки польотів Аня Науманн. Водночас вона не виключила, що ввечері заборону буде продовжено і до вівторка.

У неділю ввечері Німецька служба безпеки польотів на декілька годин дозволила аеропортам у Берліні, Ерфурті, Лейпцигу, Ганновері та Франкфурті-на-Майні здійснювати авіарейси в східному напрямку. Однак у ніч на понеділок із погіршенням метеоумов їх знову закрили. За оцінками Міжнародної асоціації повітряного транспорту IATA, авіаперевізники щодня зазнають збитків до 150 мільйонів євро.