пʼятницю, 23 квітня 2010 р.

Погода: у вихідні знову дощитиме

ИЇВ, 23 квітня. /Віктор Чухліб - УКРІНФОРМ/. Наступні вихідні, що припадають на суботу, 24 квітня, та неділю, 25 квітня, будуть чимось схожі між собою за синоптичною ситуацією: в обидва дні дощитиме. Про таку синоптичну подібність кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли синоптики Українського гідрометцентру.
За їх словами, 24 квітня в Україні буде без опадів, лише вдень у північних, центральних областях та на Прикарпатті пройдуть дощі, прошумлять окремі грози. Температура повітря на більшій частині території країни вночі становитиме 1-6°, на узбережжі морів до 10° тепла. Матимуть місце нічні приморозки на поверхні грунту 0-5°, місцями в повітрі 0-2°. Вдень повітря прогріється до 13-18° тепла, на Закарпатті та в Криму до 20°.
25 квітня, прогнозують синоптики Укргідрометцентру, майже скрізь пройде невеликий короткочасний дощ, вночі на півночі Лівобережжя - помірний. Опадів не буде лише у західних областях та на півдні, а вдень - і в північних та центральних областях. Температура повітря в неділю становитиме вночі 3-8°, у західних областях 1-6° тепла; вдень термометри реєструватимуть 10-15°, на півдні, сході та Закарпатті 14-19°. Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 7-12 м/с.
У Києві та області в суботу вночі опадів не передбачається, вдень пройде короткочасний дощ, подекуди прогуркотить гроза. Температура повітря вночі становитиме 1-6° тепла, проступатимуть приморозки - на поверхні грунту 0-5°, місцями в повітрі 0-2°. Вдень термометри покажуть від 13 до 18° тепла. У неділю вночі пройде невеликий короткочасний дощ, удень буде без опадів. Температура повітря вночі 3-8° тепла, вдень 10-15°. Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 5-10 м/с.