середу, 21 квітня 2010 р.

Щосекунди в інтернеті здійснюється 100 хакерських атак

КИЇВ. (УКРІНФОРМ). Щосекунди на Землі здійснюється в середньому сто хакерських атак. Переважна більшість випадків хакерського втручання нешкідлива, але кожні 4,5 секунди одна з них приносить реальну шкоду. Про це повідомляється в опублікованій днями доповіді компанії Symantec - найбільшого світового виробника програм для комп'ютерної безпеки, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на ВВС.
За даними Symantec, кількість зловживань у Всесвітній павутині 2009 року зросла на 71% порівняно з попереднім роком. Торік експерти Symantec зареєстрували 2,9 млн вірусів, "троянів" та інших шкідливих програм, 51% яких з'явилися вперше.
Стрімке зростання комп'ютерної злочинності підганяє появу великого числа простих в обігу пакетів програмного забезпечення, за допомогою яких віруси можуть створювати навіть початкуючі хакери, зазначають експерти Symantec. Деякі з цих пакетів доступні в інтернеті безкоштовно, інші коштують недешево. Один з найвідоміших, Zeus, обійдеться в 700 доларів США. Дійшло до того, що його творці пропонують телефонну консультацію тим, у кого він не запускається. За даними Symаntec, 2009 року було продано понад 90 тис. пакетів Zeus, і саме з їх допомогою були створені найшкідливіші віруси. Zeus за допомогою спам-повідомлень заманює людей на сайти, де їх обманом заставляють встановлювати шкідливі коди, чи проникає в комп'ютери, використовуючи відомі слабкі місця.
Зростання комп'ютерної злочинності торкнулося і країн, що розвиваються, особливо Індії і Бразилії, де все більше людей користується інтернетом для повсякденних справ.