вівторок, 27 квітня 2010 р.

На Черкащині командир частини здав на брухт стільки шоломів, що їх вистачило б на армію

ЧЕРКАСИ, 27 квітня. /УКРІНФОРМ/. Командир однієї із військових частин, що дислокується у Черкасах, примудрився здати у пункт прийому брухту 68 тисяч 445 шоломів загальною вагою понад 11 тонн. На кожному шоломі горе-бізнесмен у погонах заробив по 36 копійок, тоді як встановлена державою вартість кожного виробу становила не менше 2,5-3 грн, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на видання "Прес-Центр".
Утім, оборудці військового торгаша вельми пораділи торгаші цивільні. Оскільки ринкова ціна шоломів тримається у межах від 5 до 10 грн, цивільні колеги по бізнесу вмить вирахували вигоду, і крам, придбаний як брухт, перепродали іншим підприємцям. Ці предмети військової екзотики купували не лише окремі громадяни, але й цілі громадські організації військово-патріотичного спрямування. Однак оборудка несподівано викликала і побічний ефект: фактом масованої навали шоломів на ринках Черкас зацікавились у військовій прокуратурі місцевого гарнізону. Як повідомив військовий прокурор Черкаського гарнізону Юрій Радько, на біду згаданого командира, слідчі швидко з'ясували походження шоломів та вийшли на їхнього головного постачальника.
- Мало того, що згаданий офіцер зіпсував собі кар'єру, але й до всього він відшкодовує завдані державі збитки, - прокоментував військовий прокурор оборудку майора.