середу, 28 квітня 2010 р.

Учені стверджують, що знайшли залишки Ноєва ковчега

КИЇВ, 28 квітня. /УКРІНФОРМ/. Учені з Туреччини і Китаю, згідно з їх власною інформацією, знайшли залишки Ноєва ковчега на горі Арарат, розташованій на сході Туреччини, повідомляє УКРІНФОРМ з посиланням на Німецьку хвилю.
Як докази надано знайдені шматки дерева і канатних мотузок, пише турецька газета Vatan.
На висоті близько 4 тисяч метрів учені виявили на Арараті конструкцію, що нагадує корабель. Як повідомляє агентство AFP, знахідці, виготовленій з кипариса, близько 4 800 років.
За словами одного з членів експедиції, можна на 99,9% бути впевненим у тому, що знайдені уламки - залишки Ноєва ковчега. Знайдений корабель розділено на невеликі відсіки, в яких могли перевозити тварин.
Експедиція, організована християнською організацією "Noah's Ark Ministries Intertnational" (NAMI), почала роботу в жовтні минулого року. Як пише газета Die Welt на своєму сайті, місце знахідки поки зберігається в секреті - доти, поки турецька влада не організує відповідну охорону розкопок.
Як писала 27 квітня турецька газета Hurriyet, власті Туреччини не підтверджують заяву китайських учених про виявлення залишків біблейського ковчега. В адміністрації провінції Агри, де знаходиться араратский гірський масив, повідомили, що нових подій, пов'язаних із пошуками легендарного судна, останнім часом не відбувалося.