середу, 28 квітня 2010 р.

Прохід на пляжі загального користування в Криму буде безкоштовним і доступним

СІМФЕРОПОЛЬ, 28 квітня. /Сергій Павлів - УКРІНФОРМ/. Всі пляжі громадського користування в Криму в цьому курортному сезоні будуть безкоштовними і доступними. Таке рішення сьогодні було прийняте одноголосно на засіданні Радміну АРК, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За словами заступника голови Ради міністрів автономної республіки Георгія Псарьова, при вході на пляж з відпочивальників і жителів півострова не стягуватиметься плата за надані послуги пляжного сервісу. Він підкреслив, що це дозволить забезпечити всім гостям і жителям автономії право на вільний вибір цих послуг.
Керівник також повідомив, що органи місцевого самоврядування і райдержадміністрації повинні надати інформацію про вжиті заходи, пов'язані з доступністю пляжів і безкоштовним проходом, Комісії з питань готовності пляжних територій загального користування до курортного сезону 2010 року. Така інформація має бути подана до 17 травня.
"Виявляти правопорушення і забезпечувати захист прав громадян у разі стягування плати з них при вході на пляжі загального користування буде Головне управління МВС України в Криму", - сказав Георгій Псарьов. Він відзначив, що без наявності дозволів і документів заборонено розміщення будов і споруд на пляжних і прилеглих до них територіях. А при виявленні таких незаконних заходів необхідно повідомляти у відповідні правоохоронні органи.
За інформацією прес-служби кримського уряду, в ході засідання Республіканському комітету із земельних ресурсів АРК було дано доручення проводити роботу по виявленню фактів самовільного заняття земельних ділянок, які розташовані на пляжних і прилеглих до них територіях.