вівторок, 20 квітня 2010 р.

Польща знову закрила повітряний простір країни

ВАРШАВА, 20 квітня. (Юрій Банахевич - УКРІНФОРМ). Польща сьогодні вранці знову на невизначений термін закрила для авіаперельотів повітряний простір країни. Про це повідомив у Варшаві речник Польського агентства повітряного руху (PAZP) Гжегож Глебович, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.
"Близько сьомої ранку (за київським часом) ми вирішили заборонити рух пасажирських літаків у повітряному просторі Польщі. Це означає, що в жодному аеропорту країни не можна приземлятися і злітати", - зазначив Г.Глебович. Він додав, що, крім північної частини РП, у повітряному просторі країни може відбуватися транзитний рух пасажирських літаків на висоті не менше 6,1 км. Нижче цього рівня можуть літати військові, поліцейські і рятувальні повітряні судна в режимі видимості місцевості.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, напередодні опівдні Польща тимчасово відкрила для авіасполучень повітряний простір південно-східної частини країни. Пасажирські літаки могли приземлятися в аеропортах Варшави, Кракова, Жешува і Лодзі.
Погані умови для авіаперельотів, пов'язані з фронтом хмар вулканічного попелу з південної Ісландії над європейським континентом, перешкодили більшості світових лідерів взяти участь у похованні два дні тому у Кракові трагічно загиблого в авіакатастрофі під Смоленськом президента Польщі Лєха Качинського та його дружини Марії.