вівторок, 20 квітня 2010 р.

Вулкан заважає медикам, але радує зв'язківців

КИЇВ, 20 квітня. (УКРІНФОРМ). Припинення польотів над Європою через виверження вулкану в Ісландії торкнулося не тільки туристів, які не можуть вирушити у відпустку або повернутися з неї, але й створило ускладнення для значної кількості професіоналів, які не пов'язані прямо з авіаіндустрією, передає УКРІНФОРМ із посиланням на Рейтер.
Так, Хенні Брауд, керівник Anthony Nolan Trust, що займається організацією пересадки кісткового мозку, сказав, що не менше 16 пацієнтів його організації у Великій Британії змушені відкласти операції.
"Це жах. У нас клітини в Північній Америці, а пацієнти в Британії очікують на їх прибуття", - зазначив він.
Британські лікарні відміняють деякі операції, оскільки хірурги не можуть дістатися з-за меж острова.
Marine Harvest, найбільша в світі риболовецька компанія, скоротила вилов лосося, а Ісландія припинила експорт свіжої риби.
Marine Harvest повідомила про скорочення вилову в понеділок, щоб уникнути переповнення європейського ринку при недопостачаннях в Азію і Північну Америку, куди літаки поки що не здатні доправити свіжий продукт. Норвезькі рибалки звичайно відправляють близько 10-15 відсотків свого експорту повітрям, щоб постачати свіжу рибу для індустрії японської кухні.
У той же час неможливість бути присутнім у потрібному місці фізично стимулювала попит на техніку, яка дозволить це робити хоча б віртуально.
Індустрія відеоконференцій відчуває зростання попиту на свої послуги, зазначає Cisco Systems.
"Дані тільки часткові, але у жодному офісі Cisco ви не знайдете вільного демонстраційного залу. У нас величезний сплеск попиту", - сказав Федерік Хелворсен, голова TelePresence Technology Group, що входить в Cisco.