четвер, 29 квітня 2010 р.

До 20-річчя з дня загибелі Віктора Цоя буде випущена розширена версія фільму "Голка"

КИЇВ, 29 квітня. (УКРІНФОРМ). До 20-річчя з дня загибелі популярного виконавця Віктора Цоя - влітку 2010 року - буде випущена розширена версія фільму "Голка", в якому музикант зіграв головну роль, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на агентство АНН (annews.ru), яке наводить слова автора картини Рашида Нугманова. За його словами, до режисерського варіанту увійдуть багато епізодів, які не демонструвалися раніше. Нугманов обіцяє дати відповідь на багато запитань, серед яких питання "Чи живий Віктор?".
Відзначимо, що раніше автор "Голки" обіцяв зняти римейк картини, використавши кадри з оригінального фільму і робочі моменти зйомок. Передбачалося, що в картині будуть зайняті Олександр Баширов, Марина Смирнова, яка зіграла головну героїню в "Голці", Петро Мамонов і інші актори.
Нагадаємо, що фільм "Голка" був знятий у 1988 році на студії "Казахфільм". За сюжетом герой Віктора Цоя на прізвисько Моро приїжджає до Алма-Ати з метою отримати борг у Спартака (Олександр Баширов). Зупинившись у подруги Діни (Марина Смирнова), він дізнається, що вона стала наркоманкою, а її квартира перетворилася на кубло. Моро вступає у війну з наркоторговцями.
"Голка" стала одним з найкасовіших фільмів 1989 року. Картина була лауреатом головного призу Міжнародного кінофестивалю в Нюрнберзі в 1990 році.