середу, 21 квітня 2010 р.

Україна отримала цінову знижку на російський газ в обмін на продовження на 25 років базування ЧФ РФ у Криму

ХАРКІВ, 21 квітня. (УКРІНФОРМ). Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали сьогодні у Харкові міждержавну угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України після 2017-го року, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

Угода передбачає пролонгацію перебування ЧФ РФ у Криму на 25 років і право пролонгації цього терміну ще на 5 років за згодою сторін.

Віктор Янукович, коментуючи підписаний документ, відзначив, що Україна розглядає питання продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії на севастопольській базі "у системі формування колективної безпеки".

У свою чергу, російська сторона зробила крок у відповідь і гарантувала Україні знижку на ціну на газ у розмірі 100 доларів за 1 тис. куб. м газу, у разі, якщо розрахункова ціна на газ перевищуватиме 330 доларів, або знижку 30% від суми контракту, якщо ціна буде нижче за 330 доларів.

Відповідну угоду у присутності президентів підписали голова правління "Нафтогазу України" Євген Бакулін і голова правління "Газпрому" Олексій Міллер.