середу, 21 квітня 2010 р.

Грабіжником банку в Болгарії виявилася... вчителька

СОФІЯ. (Олександр Білик - УКРІНФОРМ). Трохи менше місяця поліції болгарського міста Плевен знадобилося для розкриття збройного нападу на один з місцевих банків. 15 березня жінка в темних окулярах, укутана в шарф і озброєна пістолетом, увійшла до банку і вимагала віддати їй всю готівку. Ніхто з трьох банківських службовців не встиг натиснути на кнопку тривоги. Під дулом пістолета вони віддали грабіжниці 21 600 левів (близько 10 800 євро), і та миттєво зникла, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Днями поліція Плевена арештувала грабіжницю. Нею виявилася... 37-річна вчителька болгарської мови Поля Даскалова. Колеги по роботі і сусіди називають її чудовим педагогом, ерудованою та активною особистістю. Поля Даскалова має три вищі освіти. Заміжня, має двох дітей: доньку 18 років і 14-річного сина. Нещодавно вона виграла "зелену карту" США і збиралася в квітні вилетіти з сином до цієї країни.
На злочин її штовхнули величезні борги сім'ї, через які її чоловікові заборонили виїзд з Болгарії. Викрадені в банку гроші пішли на погашення частини боргу і квитки до США. Але поліції вдалося "вичислити" грабіжницю.
Вчителька купила дитячий пістолет, з яким і пішла "добувати" гроші. Поля Даскалова зізналася в нападі на банк і зараз активно співпрацює зі слідством. У поліції пожартували, що дається взнаки її "висока свідомість" - на місцевих виборах 2003 року вчителька входила до списку однієї з партій, що претендують на місця у міській раді.