КИЇВ,
31 березня. /УКРІНФОРМ/. 6 грамів шоколаду на день сприятливо позначається на стані судин, сприяє пониженню тиску і знижує ризик інфаркту і інсульту. До такого висновку дійшли німецькі вчені з Потсдама, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Німецьку хвилю.
Невеличкий шматочок шоколаду, а саме 6 грамів, щодня знижує ризик захворювання гіпертонією на 39 відсотків і є хорошим засобом профілактики інфаркту міокарда і інсульту. До такого висновку дійшли експерти німецького інституту дієтології (DLFE) в Потсдамі. Дія, що знижує тиск, зберігається протягом двох-трьох днів.
В ході дослідження, як відзначає AFP, взяли участь 19 300 осіб у віці від 35 до 65 років. Протягом 15 років учені спостерігали за станом здоров'я цих людей, їх пристрастями в їжі і способом життя.