четвер, 19 листопада 2009 р.

Компанія Warner Home Video обміняє диски DVD на Blu-ray

КИЇВ, 19 листопада. /УКРІНФОРМ/. Компанія Warner Home Video анонсувала нову програму обміну DVD-дисків із фільмами, знятими кіностудією Warner Bros., на диски Blu-ray з тими ж самими стрічками. Як стверджується на офіційному сайті, відтепер всі бажаючі можуть скористатися цією опцією і за символічну плату в 7,95 долара поліпшити якість своєї домашньої бібліотеки фільмів, передає УКРІНФОРМ із посиланням на Лента.ру.
Поки йдеться про список стрічок, який складається лише з 55 найменувань, але компанія обіцяє істотно розширити його вже найближчим часом. Якщо сума замовлення перевищить 25 доларів, доставка дисків із фільмами буде безкоштовною.
Варто зазначити, що раніше Warner Home Video вже проводила подібну акцію, але тоді обміну підлягали диски формату HD-DVD.
Специфікації оптичного формату Blu-ray, призначеного для зберігання відео високої чіткості, затверджено в серпні 2004 року. Їх розробкою займався консорціум Blu-Ray, що складається з 13 провідних виробників електроніки, серед них такі компанії, як Sony, Philips, Thomson, Dell і HP.