пʼятницю, 27 листопада 2009 р.

Алла Пугачова виділила кошти на будівництво пам'ятника автору її хітів із Луганська

ЛУГАНСЬК, 27 листопада. /УКРІНФОРМ/. Фонд Алли Пугачової виділив кошти на будівництво пам'ятника уродженці Луганська, поетесі-пісеннику Тетяні Снєжиній, - передає УКРІНФОРМ із посиланням на міського голову Сергія Кравченка.
Пам'ятник планується встановити в сквері імені Молодої гвардії. Установка монумента обійдеться в 200 тис. дол. З клопотанням про створення меморіалу до А. Пугачової звернулася Міжрегіональна спілка письменників.
Тетяна Снєжина (справжнє прізвище - Печонкіна) за своє 23-річне життя написала понад 200 пісень. Одна з найвідоміших - "Позови меня с собой", яка стала хітом у репертуарі Алли Пугачової. Сумно, що Примадонна виконала її вже після трагічної загибелі поетеси.
Життя Тетяни Снєжиної обірвалося 21 серпня 1995 року в автомобільній катастрофі на трасі Барнаул-Новосибірськ. У мікроавтобусі "Ніссан", який зіткнувся з вантажним автомобілем "МАЗ", загинуло шість пасажирів. Серед них був і наречений молодої поетеси Сергій Бугаєв - директор молодіжного музичного об'єднання .
Спочатку Снєжина була похована в Новосибірську, пізніше її прах перенесли до Москви на Троєкурівське кладовище.
Поетеса посмертно ставала лауреатом премії "Пісня року" в 1997, 1998, 1999 і 2008 роках. Існує винагорода імені Тетяни Снєжиної - "Срібна сніжинка".