понеділок, 23 листопада 2009 р.

Німецький футбольний союз сформував робочу групу для розслідування справи з маніпуляціями матчів

З метою внутрішнього розслідування справи з маніпуляціями матчів у рамках німецьких чемпіонатів Німецький футбольний союз (DFB) сформував спеціальну робочу групу, яку очолить юрисконсульт союзу Йорг Енгліш. Про це заявив у понеділок на прес-конференції президент DFB Тео Цванцігер, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.

Голова Німецького футбольного союзу підтвердив існування підозр щодо маніпулювання результатів 32 ігор у рамках вищої, другої, третьої та регіональної ліг в Німеччині. Тео Цванцігер пообіцяв провести об'єктивне розслідування і, якщо підозри підтвердяться, покарати винуватців.

Востаннє великий скандал навколо договірних матчів у німецькому футболі мав місце 2005 року. Тоді спійманий на маніпуляціях футбольний суддя Роберт Хойцер був засуджений до двох з половиною років ув'язнення.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, близько 200 ігор у дев'яти футбольних лігах Європи, за даними прокуратури німецького Бохума, могли бути маніпульовані. Німецька поліція вже заарештувала 15 підозрюваних у справі. Арешти відбулися також у Швейцарії та Італії. Договірні матчі, за інформацією правоохоронців, мали місце у Німеччині, Бельгії, Швейцарії, Австрії, Туреччині, Хорватії, Словенії, Угорщині та Боснії і Герцеговині.

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) проведе 25 листопада в швейцарському Ньоні кризове засідання у зв'язку з новим скандалом.