пʼятницю, 27 листопада 2009 р.

Президент Польщі підписав Закон про "хімічну кастрацію" педофілів

ВАРШАВА, 27 листопада. (Юрій Банахевич - УКРІНФОРМ ). Президент Польщі Лех Качинський сьогодні підписав Закон про примусову "хімічну кастрацію" осіб, які були засуджені за педофілію чи інцест. Згідно з повідомленням інформаційного центру уряду (CIR) РП, документ набере чинності через шість місяців з дня його оголошення, тобто, наприкінці травня 2010 року, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.
Як передбачається, рішення щодо необхідності примусового лікування гвалтівників ухвалюватиме суд за шість місяців до звільнення таких осіб з місць позбавлення волі за зразкову поведінку або завершення терміну їх перебування у в'язниці. Щодо педофілів чи осіб, які здійснили інцест, застосовуватиметься захід - обов'язкове утримання в закладі закритого типу чи здійснення амбулаторного лікування. Його метою буде поліпшення психічного здоров'я пацієнтів, зниження їх лібідо, аби зменшити ризик скоєння ними знову подібного злочину. Перед призначенням такого способу лікування, суд повинен буде в кожному випадку заслухати з цього приводу психіатра, сексолога та психолога, які визначатимуть відповідний спосіб терапії для конкретної особи.
Затверджені зміни передбачатимуть також загострення покарання за ці злочини. Зокрема, за згвалтування неповнолітньої особи у Польщі відтепер каратимуть позбавленням волі на термін від 3 до 15-ти років. Натомість за інцест в РП засуджуватимуть на термін від 6 місяців до 8 років.