неділю, 22 листопада 2009 р.

З 23 листопада в більшості областей України буде відновлено навчальний процес

З понеділка, 23 листопада, в більшості областей України буде відновлено навчальний процес у школах, вищих навчальних закладах та дитсадках. Про ухвалення такого рішення журналістам повідомив перший віце-прем'єр-міністр, голова Державної протиепідемічної комісії Олександр Турчинов, передає кореспондент УКРІНФОРМу.


Олександр Турчинов зазначив, що ситуація з захворюванням на грип та ГРВІ кардинально відрізняється в різних регіонах України, а тому в деяких областях та регіонах карантин буде продовжено.

Зокрема, до 30 листопада буде продовжено карантин у шести районах Вінницької області, у трьох районах Дніпропетровської області, у Закарпатській області та місті Ужгороді. На Київщині дитсадки почнуть працювати з понеділка, 23 листопада, а школи та виші - з середи, 25 листопада. У п'яти районах Рівненської області канікули в школах і ВНЗ будуть продовжені до середи, 25 листопада. В Чернівецькій області канікули в школах та вишах триватимуть до 27 листопада. У Києві школи, ВНЗ і дитсадки почнуть працювати у середу, 25 листопада.

Перший віце-прем'єр-міністр зазначив: державна протиепідемічна комісія прийняла рішення про те, що протиепідемічні та карантинні заходи будуть прийматися на регіональному рівні за вимогою Головного санітарного лікаря конкретного регіону.