пʼятницю, 27 листопада 2009 р.

Приморський Маріуполь почав тверезіти

ДОНЕЦЬК, 27 листопада. /Микола Столяров - УКРІНФОРМ/. Схоже, приморський Маріуполь почав тверезіти. Як повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу, його депутати ухвалили рішення упорядити продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів у торговій мережі. Це означає, що відтепер алкогольні напої, що лилися тут дотепер рікою, заборонено продавати з 23 годин і до самого ранку.
Визначені в приморському місті і найбільш суворі "зони тверезості". У них увійшли залізничний вокзал і автостанції, аеропорт і зупинки громадського транспорту, автовокзал і багато які інші куточки Маріуполя. Стоп алкоголю дано і на спортивних спорудах, в парках та скверах, інших місцях відпочинку, закладах культури, місцях проведення масових заходів. Обмеження на продаж алкоголю введено і в житлових районах міста.
Однак і це не все. Кафе, що пропонують аллкоголь на розлив і розташовані в торгових центрах і підприємствах роздрібної торгівлі, повинні мати для цього окремі зали. Реалізаторам винно-горілчаних і тютюнових виробів заборонено здійснювати свою діяльність ближче ніж за сто метрів від дошкільних, лікувальних і навчальних закладів. Якщо у власників нічних клубів або продавців виникає підозра щодо справжнього віку клієнта, то вони зобов'язані вимагати документ, що підтверджує досягнення відвідувачем або покупцем 18-річчя.