пʼятницю, 13 листопада 2009 р.

За пост Глави Української держави боротимуться 18 кандидатів

КИЇВ, 13 листопада. (Андрій Шульга - УКРІНФОРМ). Сьогодні закінчився термін реєстрації кандидатів на пост Президента України, визначений законом про вибори Президента України, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Відповідно до календарного плану основних організаційних заходів з підготовки і проведення виборів Президента 17 січня 2010 року реєстрація кандидатів має завершитися не пізніше ніж за 64 дні до дня виборів, тобто 13 листопада.
Як зазначив на сьогоднішньому засіданні заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, сьогодні завершився термін реєстрації кандидатів на пост Президента. Після закінчення сьогоднішнього дня ЦВК законом уже не наділена повноваженнями виносити рішення про реєстрацію кандидатів. Він також відзначив, що всього ЦВК зареєструвала 18 осіб. "18 кандидатів у Президенти - це те остаточне число, яке склалося за результатами сьогоднішнього засідання", - зазначив Андрій Магера. Він також поінформував, що до ЦВК у визначений законом термін подачі заяв про реєстрацію кандидатів надійшло 67 заяв.
Як раніше повідомлялося, усього Центральна виборча комісія зареєструвала 18 кандидатів. Ними стали юрист Олег Рябоконь, лідер Організації "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, лідер "Ініціативи "Фронт змін" Арсеній Яценюк, лідери Комуністичної партії України Петро Симоненко і Народної партії Володимир Литвин, банкір Сергій Тігіпко, народний депутат Інна Богословська, лідер Партії регіонів Віктор Янукович, чинний Президент України Віктор Ющенко, лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, глава Української Народної партії Юрій Костенко, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, лідер Партії вільних демократів Михайло Бродський, депутат Київської міської ради Олександр Пабат, лідери Соціалістичної партії України Олександр Мороз і Народно-демократичної партії Людмила Супрун, мер Ужгорода Сергій Ратушняк і громадянин Василь Противсіх.