середу, 18 листопада 2009 р.

Під час пошуків нафти на Львівщині знайдено... термальні води

ЛЬВІВ, 18 листопада. /Георгій Маценко - УКРІНФОРМ/. Під час пошуків нафти та газу у Львівській області геологи знайшли поклади термальних вод. Згідно із дослідженнями, що здійснювалися на глибині 3 тисячі метрів, було виявлено ізотерму 120 градусів.
Як повідомив кореспондентові УКРІНФОРМу головний гідрогеолог Державного підприємства "Західукргеологія" Петро Чалий, загалом на території Львівщини було знайдено та підтверджено 6 свердловин, які мають високі температурні показники. Ці термальні води можна використовувати для лікування хворих. Досвід у цьому є, адже наприкінці 1980-х років у курортному містечку Брюховичи, що поблизу Львова, було пробурено дві свердловини глибиною по півтори тисячі метрів. Тоді було знайдено термальні води незначної температури - 34-37 градусів. Вони мінеральні, йодобромні, тому деякий час їх використовували в одному з місцевих пансіонатів. Проте згодом ця справа занепала.
Назагал, за твердженням фахівців, на Львівщині застосування термальних вод у медичних цілях навряд чи сягне таких масштабів, як у сусідньому Закарпатті. Причиною тому є інший мікроклімат. Отже, для термальних вод тут слід шукати інші способи використання.