неділю, 22 листопада 2009 р.

Футболісти київського "Динамо" перемогли з рахунком 3:0 донецький "Шахтар"

КИЇВ, 21 листопада. (Михайло Мельник - УКРІНФОРМ ). Футболісти київського "Динамо" переграли на домашньому стадіоні імені Валерія Лобановського у центральному матчі 14-го туру української Прем'єр-ліги донецький "Шахтар" - 3:0. Після цієї перемоги динамівці збільшили свою перевагу над найближчим переслідувачем у боротьбі за національний титул - "Шахтарем" - до 7 очок. В своєму активі "Динамо" тепер має 35 очок. Натомість у "Шахтаря" залишилось 28 очок.



Динамівці відкрили рахунок у матчі завдяки швидкій атаці. Тарас Михалик віддав пас у центр штрафного майданчика на Андрія Шевченка, який хоча і необробив відразу м'яча, але зміг зробити результативну передачу на Артема Милевського. Капітан команди влучно пробив на 45-й хвилині.

У другому таймі на 54-й хвилині чергова атака за участі тандему форвардів Шевченко - Милевський завершилася ще одним взяттям воріт суперника. Андрій віддав пас на хід Артему, який спочатку обігравши Даріо Срну, а потім голкіпера "гірників" Андрія П'ятова збільшив перевагу команди.

Третій м'яч на 61-й хвилині на свій рахунок записав Андрій Ярмоленко.

Гравці "Шахтаря" також мали моменти у цьому поєдинку, аби відзначитися. Але найбільш слушну нагоду ще на початку матчу втратив Фернандіньйо, нереалізувавши одинадцятиметровий удар.

"ДИНАМО": Шовковський, Михалик (Бетао, 86), Юссуф, Алмейда, Вукоєвич, Єрьоменко, Маграо (Несмачний, 81), Нінкович (Гіоане, 72), Шевченко, Милевський, Ярмоленко.

"ШАХТАР": П'ятов, Іщенко, Ракицький, Рац (Кобін, 62), Хюбшман, Срна, Гай (Ілсіньйо, 62), Фернандіньйо, Жадсон (Гладкий, 68), Вілліан, Адріано.

У іншому матчі туру полтавська "Ворскла" удома перемогла київську "Оболонь" - 3:2.

У полтавчан м'ячі забили: Володимир Чеснаков (4-та хвилина), Роман Безус (21), Йован Маркоскі (74). У "пивоварів" голи на рахунку Сергія Рожка (72) і Ігоря Малиша (90+3).

Таким чином, "Ворскла", набравши 15 очок, наздогнала у турнірній таблиці "Оболонь". У чемпіонаті команди ділять 9-10 місця.