четвер, 19 листопада 2009 р.

Boeing провів успішні випробування бойового лазера

КИЇВ, 19 листопада. (УКРІНФОРМ). Військовий підрозділ американського авіабудівного концерну Boeing провів випробування бойового лазера MATRIX, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на ТСН.
Як стало відомо, в ході випробування MATRIX повинен був супроводжувати та уразити п'ять безпілотників, що летіли на різних відстанях один від одного. Тести пройшли успішно.
Система MATRIX, що проходила випробування, була обладнана одним генератором лазерного променя з підвищеною яскравістю. Потужність лазера не уточнюється. Випробування проходили на полігоні ВМС США в Чайна Лейку у Каліфорнії.
Крім того, у випробуваннях взяла участь лазерна система Laser Avenger, встановлена на автомобіль HUMVEE. Вона теж зуміла вразити БПЛА.
Як повідомляється, система MATRIX, розроблена спільно концерном Boeing і фахівцями ВМС США, представляє собою мобільну платформу, обладнану лазером і радаром. Laser Avenger - зброя, що об'єднує у собі бойовий лазер і зенітно-ракетний комплекс Avenger.
Нагадаємо, що у вересні поточного року Boeing і ВПС США провели черговий етап випробувань високоенергетичного лазера ATL, встановленого на борту літака C-130H. Під час тестового польоту вперше вдалося вразити лазером рухому наземну ціль. Місяцем раніше випробування ATL були успішно проведені на нерухомих цілях.