вівторок, 17 листопада 2009 р.

Підприємець "програв" на власних автоматах 5 млн грн

ВІННИЦЯ, 16 листопада. /Наталія Журбенко - УКРІНФОРМ/. Власнику гральних автоматів за порушення Закону "Про заборону грального бізнесу в Україні" суд постановив сплатити більше 5 млн грн штрафу на користь держави. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомила прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області Ольга Шишківська.
Як уточнила прес-офіцер, вісім тисяч мінімальних заробітних плат і конфіскація грального обладнання - таке покарання призначив суд місцевому підприємцеві, чиї гральні автомати, попри дію Закону, працювали у Козятині.
За даними податкової, у серпні цього року співробітники Козятинського відділу податкової міліції викрили підпільний зал гральних автоматів, що працював у райцентрі. Майже всі з 20 встановлених автоматів були підключені до мережі живлення, очікуючи на відвідувачів. Податківці зафіксували факт надання гральних послуг - на момент їхнього візиту до залу місцева подружня пара якраз випробовувала на автоматах долю.
За словами відвідувачки, у цьому залі вона грала не вперше, зазвичай робила ставку у 100-150 гривень. Виявлені податківцями бухгалтерські документи красномовно свідчили про проведення розрахунків за надання гральних послуг, що у свою чергу підтверджувало факт отримання прибутку від надання послуг у сфері грального бізнесу. Те, що зал гральних автоматів, попри заборону, продовжував працювати і приносити власнику прибутки, підтвердили працівники закладу - оператори та охоронець.