четвер, 26 листопада 2009 р.

Російські прикордонники застрелили громадянина України

ХАРКІВ, 26 листопада. /Віта Дубовик - УКРІНФОРМ/. Російські прикордонники застрелили громадянина України при спробі незаконного перетину кордону. Про це кореспондентові УКРІНФОРМу повідомив прес-секретар Харківського прикордонного загону Димитрій Горкольцев.
За його словами, про випадок українським прикордонникам повідомила російська сторона приблизно о третій годині ночі. Інцидент стався приблизно опівночі, в ніч з 25 на 26 листопада в 5-ти метрах від державного кордону. Згідно з оперативною інформацією росіян, українець намагався на автомобілі "Нива" з причепом перетнути російсько-український кордон і потрапити в Харківську область.
Російські прикордонники зробили попереджувальний постріл з автомата і стартового пістолета Шпагіна, однак порушник на вимогу зупинитися не відреагував. У результаті прикордонники відкрили вогонь по транспортному засобу, одна з куль влучила українцю в шию, від чого той помер.
За попередніми даними, загиблий - житель Вовчанського району Харківської області 1971 року народження. Він намагався незаконно ввезти в Україну такелажне обладнання для плавзасобів.
Російська сторона поінформувала про те, що трапилося, українських прикордонників, Міністерство внутрішніх справ, Службу безпеки України, а також органи прокуратури. За інформацією Димитрія Горкольцева, наразі проходить зустріч начальників прикордонзагонів прикордонних районів.