понеділок, 16 листопада 2009 р.

"Вірусний дистрессиндром" та "двобічна вірусна пневмонія" - дві назви одного захворювання, стверджують буковинські медики

ЧЕРНІВЦІ, 16 листопада. (Наталія Команяк - УКРІНФОРМ). "Вірусний дистрессиндром" та "двобічна вірусна пневмонія" - дві назви одного захворювання. Це зазначалося під час спілкування з журналістами місцевих засобів масової інформації заступника начальника Головного управління охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марії Поліщук. Іншою назвою двобічної вірусної пневмонії є "вірусний дистрессиндром", підсумувала вона офіційну позицію буковинських фахівців, тобто є два різні медичні терміни на позначення одного і того ж захворювання.
Як пояснює Марія Поліщук, мова йде про те, що вірусна пневмонія при даному типі вірусу є дуже специфічною. Науковці тих країн, які раніше зіткнулися з епідемією, і фахівці ВООЗ підтверджують, що двобічна пневмонія є характерною особливістю проявів вірусу грипу А/Н1N1. Таким чином, дискусія, яка виникла на сьогодні, має вузькопрофесійний, внутрішній характер.
"Нині ми маємо низку статистично доведених захисних та лікувальних факторів: якщо мова йде про профілактику - це вакцинація, карантин та використання захисних масок, якщо про лікування - це киснева терапія та призначення препарату "Таміфлю". Науково доведено, що це допомагає хворим одужати. Тому як би ми не назвали цей процес, який виникає в легенях, чи респіраторним дистресом, чи двобічною вірусною пневмонією, лікується він однаково", - наголосила Марія Поліщук.