четвер, 26 листопада 2009 р.

Юлія Тимошенко звинувачує Президента України у змові з Партією регіонів

КИЇВ, 26 листопада. (Майя Заховайко - УКРІНФОРМ). Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вбачає у провалі голосування за подолання вето Президента на закон про виділення мільярда гривень на подолання епідемії грипу в Україні змову між Главою держави та Партією регіонів. Про це Ю.Тимошенко заявила на брифінгу, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
За словами Прем'єр-міністра, провал сьогоднішнього голосування за закон про виділення одного мільярда гривень на подолання епідемії грипу в Україні, пов'язаний з тим, що "Янукович-Ющенко сьогодні діють як одна команда". "Вони нищать країну спільно, намагаючись на всьому вигравати спільно президентські перегони", - наголосила Ю.Тимошенко.
Прем'єр-міністр зауважила, що перед голосуванням за це питання вона була впевнена, що заяви деяких представників Партії регіонів про небажання голосувати за подолання вето є лише окремими думками, а не позицією всієї фракції. І тому провал голосування за це питання стало для неї неприємною несподіванкою, зазначила Ю.Тимошенко.
За її словами, за подолання вето проголосували представники абсолютно усіх фракцій парламенту, окрім Партії регіонів, що свідчить про те, що "у Верховній Раді є 171 людина, якій байдуже життя населення України".
На думку Ю.Тимошенко, небажання Партії регіонів підтримувати позицію уряду в питанні виділення коштів на подолання грипу пов'язано з тим, що "Янукович працює за принципом - чим гірше в країні, тим більше підстав для звинувачення Прем'єр-міністра - його головного конкурента на президентських виборах".
"А питання, чи варто таку ціну платити за рекламу, за право посварити Тимошенко, що вона не підготувалася до другої хвилі епідемії грипу? А чи варто за це розраховуватися життям людей?", - зауважила Прем'єр-міністр.
Ю.Тимошенко констатувала, що голосування за подолання вето Президента на закон про виділення коштів на боротьбу з епідемією грипу було, точніше є "тестом на перевірку якості наших політиків, на моральність Прем'єра, лідера опозиції, а саме головне - всього журналістського кола".
"Тому що, якщо буде кричати один Прем'єр-міністр і пояснювати ситуацію, посилаючись на заключні рекомендації ВООЗ, що потрібно захищати людей, а всі інші, які сьогодні також зобов'язані доносити до людей правду, будуть просто перекручувати - таким чином, по суті справи, руйнуючи життя людей..., то це означатиме, що ми не маємо громадянського суспільства і об'єктивних ЗМІ", - наголосила Ю.Тимошенко.