середу, 25 листопада 2009 р.

Мутація вірусу грипу А/H1N1 не несе небезпеки - китайські медики

ПЕКІН, 25 листопада. (Ольга Танасійчук - УКРІНФОРМ ). Мутація вірусу грипу А/H1N1, виявлена у хворих жителів материкового Китаю у червні і липні, не несе небезпеки з точки зору важкості захворювання і числа тих, що заразилися. Так вважають китайські медики, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
На питання про те, чому ж про такі випадки, їх лише 3, громадськість дізналася тільки зараз, у Китайському центрі профілактики і контролю над захворюваннями відповіли, що це питання "має дуже мале значення для здоров'я людей". Мутація не набула широкого поширення, не стала причиною жодного смертного випадку і не виявилася стійкою до антивірусних препаратів, таких як Tamiflu. ВООЗ була проінформована про мутації негайно після їх виявлення.
Китай опинився у числі кількох країн, де були зафіксовані мутації нового виду грипу. Вони також відмічені, за даними ВООЗ, у Гонконгу, Норвегії, Бразилії, Японії, Мексиці, США і Україні.
У самому Китаї триває масова кампанія по вакцинації проти A/H1N1. На даний момент прищеплені понад 21 мільйон осіб.
У внутрішніх районах Китаю на новий грип захворіли понад 70 тисяч осіб. Серед них 53 людини померли, у тому числі 26 - у Пекіні.