пʼятниця, 13 листопада 2009 р.

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка "липовим" може виявитися кожен п'ятий пільговик

КИЇВ, 12 листопада. /УКРІНФОРМ/. За результатами міністерської перевірки в найпрестижнішому ВНЗ країни - Київському національному університеті імені Шевченка (КНУ) - питання виникли до кожного п'ятого пільговика. Майже 60 першокурсників мають "липові" довідки про інвалідність або ходять на заняття з такими діагнозами, при яких навчання взагалі неможливе. Про це повідомляє сайт "Освітній портал".
Розслідуванням семи подібних випадків зайнялася місцева прокуратура. Проте всі студенти, що потрапили під підозріння, продовжують навчатися. Як вчинити з псевдопільговиками Міністерство освіти і науки України обіцяє вирішити у січні. А поки що доля студентів, якими зацікавилася прокуратура, залежить від керівництва конкретного ВНЗ.
Проректор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Бугров зазначив: "Відрахувати цих студентів на підставі висновків перевірки ми не маємо права. Тому що діє презумпція невинуватості, цілком можливо, що сам студент, який вступив на підставі пільгових цих документів, не причетний до фальсифікації".
Останнє слово по кожному псевдопільговикові повинен сказати суд, переконаніі в ректораті університету. І сподіваються: якщо Феміда покарає хоч одного справді винного у фальсифікації документів, інші абітурієнти так не робитимуть.