понеділок, 16 листопада 2009 р.

Дитячий пісенний конкурс "Євробачення-2009" відкривається сьогодні у Києві

КИЇВ, 16 листопада. /УКРІНФОРМ/. У Києві, в Українському домі, сьогодні відбудеться офіційна церемонія відкриття Дитячого пісенного конкурсу "Євробачення-2009". Цей конкурс відбуватиметься всьоме, і вперше за всю історію - в Україні. Про це УКРІНФОРМу повідомили в прес-службі Першого Національного, глядачі якого стануть першими, хто побачить виступи учасників конкурсу в прямому ефірі ще до фінального концерту.
Дитячий пісенний конкурс потужно підтримала українська влада. Щоб дати офіційний старт конкурсу, з урочистим словом виступить Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко. Вона разом із минулорічною фіналісткою Дитячого "Євробачення-2008" Вікторією Петрик (вона завоювала друге почесне місце) та всіма конкурсантами задзвонять у символічні дзвоники, що стануть символами дитячих голосів, звернених до всього світу.
Сьогоднішня церемонія ближче познайомить з учасниками з 13 країн - Швеції, Росії, Вірменії, Румунії, Сербії, Грузії, Нідерландів, Кіпру, Мальти, України, Бельгії, Білорусі та Македонії. Нею розпочинається насичений "Тиждень Євробачення", упродовж якого на всіх учасників та гостей очікує цікава пізнавально-розважальна програма.
Фінальний концерт Дитячого "Євробачення-2009" відбудеться 21 листопада у Палаці спорту. Український виконавець - 12-річний Андранік Алексанян виступатиме під номером 10 з піснею власного авторства "Три тополі". Міжнародна трансляція фінального концерту відбудеться в ефірі Першого Національного телеканалу о 21.15 за київським часом і триватиме протягом двох годин.