понеділок, 23 листопада 2009 р.

Близько 200 матчів у футбольних лігах Європи могли бути маніпульовані - німецька прокуратура

БЕРЛІН, 20 листопада. (Ганна Снігур-Грабовська - УКРІНФОРМ). У європейському футболі назріває новий скандал навколо договірних матчів. Близько 200 ігор у дев'яти футбольних лігах Європи, серед них 32 у Німеччині, могли бути маніпульовані. Про це заявив сьогодні представник прокуратури Бохума (земля Північний Рейн-Вестфалія), яка займається розслідуванням справи, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в ФРН.
Німецька поліція вже арештувала 15 підозрюваних у справі, ще двох осіб було затримано у Швейцарії. Окрім того, було проведено обшуки у понад 50 помешканнях, у тому числі на території Австрії та Великої Британії.
Німецька поліція почала розслідування справи за поданням УЄФА. Правоохоронці переслідують міжнародну банду, що займається організацією договірних ігор. Її членів підозрюють у підкупі гравців, тренерів, суддів і посадовців європейських футбольних ліг, аби ті впливали на результати матчів, а злочинці могли заробляти в букмекерських конторах.
За даними прокуратури Бохума, у справі з маніпуляціями фігурують щонайменше три матчі Ліги чемпіонів, 12 Європейської ліги, а також ігри вищої, другої, третьої та регіональної ліг в Німеччині. Підозрюються також національні чемпіонати у Бельгії, Швейцарії, Австрії, Туреччині, Хорватії, Словенії, Угорщині та Боснії і Герцеговині.