пʼятницю, 13 листопада 2009 р.

ООН закликає людство на один день відмовитися від їжі

КИЇВ, 13 листопада. (Людмила Артюх - УКРІНФОРМ). Продовольча й сільськогосподарська організація Об`єднаних Націй (ФАО) закликала всіх людей планети до одноденного голодування, повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на ТСН.
"Сьогодні більше мільярда людей у світі голодують. На знак солідарності з ними Продовольча й сільськогосподарська організація Об`єднаних Націй (ФАО) закликала всіх людей планети до одноденного голодування", - повідомляє Центр новин ООН.
"Ми пропонуємо, щоб усі, хто хоче виявити солідарність із мільярдом голодуючих на планеті, взяли участь у голодуванні цієї суботи або неділі. Особисто я починаю 24-годинне голодування в суботу вранці", - заявив генеральний директор ФАО Жак Діуф напередодні Всесвітнього саміту з продовольчої безпеки.
Він пройде 16-18 листопада. На саміт запрошені глави держав і урядів 192 країн-членів ФАО.
"Незважаючи на всі дані обіцянки, нам не вистачає конкретних дій по боротьбі з голодом", - заявив Діуф. Він додав, що в умовах відсутності суворих заходів не можна виключати настання ще однієї всесвітньої продовольчої кризи.
Глава ФАО також оголосив про запуск "онлайн-петиції" проти голоду на сайті www.1billionhungry.org
Відвідувачі сайту мають змогу підписати петицію, якщо вони згодні з тим, що страждання одного мільярда людей від хронічного голоду - неприйнятне для сучасного світу.
Нагадаємо, у червні поточного року повідомлялося, що за даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН у світі налічується 1,2 мільярда голодуючих, а від голоду щодня помирають 10 тисяч дітей і 25 тисяч дорослих.