неділю, 22 листопада 2009 р.

Перемогою Ральфа Макенбаха з Нідерландів завершилося Дитяче "Євробачення - 2009"

КИЇВ, 21 листопада. /Валентина Пащенко - УКРІНФОРМ/. У Києві завершився Дитячий пісенний конкурс "Євробачення-2009". В ньому виступали конкурсанти з 13 країн: Швеції, Росії, Вірменії, Румунії, Сербії, Грузії, Нідерландів, Кіпру, Мальти, України, Бельгії, Білорусі та Македонії.

Після інтерактивного голосування ведучі "Євробачення-2009" Ані Лорак та Тімур Мірошниченко оголосили імена переможців.

Перше місце і Гран-прі "Євробачення-2009" - Дерево Життя - одержав 14-річний Ральф Макенбах з Нідерландів. На другому місці - 11-річна Луара Айрапетян, яка представляла Вірменію. Третє місце посіла 12-річна Катя Рябова з Росії.

Український конкурсант 11-річний Андранік Алексанян посів 5 місце.

"П'ять днів Україна і Європа могли насолоджуватися вашим високим мистецтвом, вашим високим талантом", - звернувся до учасників конкурсу Президент України Віктор Ющенко, поява якого для всіх у залі стала сюрпризом. "Я хотів би привітати переможців з великою перемогою. Поряд з цим я не хотів би, щоб сьогодні з дитячих очей упала хоча б одна сльоза - по одній причині: кожна дитина, яка піднімалася на цю естраду, є сьогодні переможцем. Ви отримали, можливо, першу і найголовнішу перемогу в своєму житті. Хай вам щастить. Хай Бог дарує довгу і щасливу мистецьку вам долю", - сказав Віктор Ющенко. Він також вручив Ральфу Макенбаху свій приз на пам'ять про Україну і "Євробачення" - вишиту сорочку.

На фінальному концерті в Палаці спорту була присутня Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. "Я переконана, що ви всі поїдете додому переможцями - героями справжніми, і вас ваші країни будуть зустрічати як свято", - сказала вона, вітаючи юних співаків. "Якщо можна було б поміняти умови цього конкурсу, то потрібно було б перше місце і найголовніші подарунки вручити кожному. Але сьогодні ваша головна перемога в тому, що ви зробили свято для і для України, і для половини світу. Я дуже дякую вам за це. Україна вам за це вдячна", - сказала Юлія Тимошенко.

Як повідомили ведучі, наступний конкурс Дитячого "Євробачення" відбудеться в Білорусії, в м.Мінськ.

Транслював Дитяче "Євробачення-2009" в Україні Перший національний телеканал - організатор конкурсу.