четвер, 26 листопада 2009 р.

У Ізраїлі українська репатріантка, яка прийшла в поліклініку за ліками, знайшла двох братів і сестру

КИЇВ, 26 листопада. (УКРІНФОРМ). 58-річна репатріантка з Харкова Зоя Шамілова, яка прийшла на прийом до лікаря у поліклініку ізраїльського міста Карміеле, випадково зустріла там свого зведеного брата, про існування якого навіть не підозрювала. Пізніше вона дізналася, що у неї є ще один брат і сестра, передає УКРІНФОРМ із посиланням на NEWSru.co.il.
Дивний жарт долі стався, коли Зої Шаміловій, яка репатріювала в Ізраїль 1995 року, перенесли прийом до лікаря на більш ранній термін. Після відвідування лікаря жінка затрималася на хвилину в реєстратурі, де почула, як якийсь чоловік попросив призначити йому прийом до лікаря на ім'я Олега Леджинського. Зоя, яка виросла у неповній сім'ї і ніколи не знала батька, знала лише його ім'я, прізвище і дату народження. Почувши знайоме, досить рідкісне, прізвище, репатріантка підійшла до чоловіка і сказала, що він однофамілець її батька. Після короткої розмови жінка дізналася, що у неї є два зведених брати - Олег і Ісак, і зведена сестра Світлана, які також не підозрювали про її існування. З'ясувалося також, що, за іронією долі, сини Зої і Олега протягом двох років навчалися в одному класі середньої школи в Карміеле.
Як повідомляється, ця історія почалася близько 60 років тому, коли кадрового офіцера Радянської армії Бориса Леджинського, чоловіка та батька двох дітей, який проходив службу у Горькому, було відправлено на навчання до Харкова, де у нього зав'язався роман. Через рік народилася Зоя, однак Борис повернувся до Горького, до своєї сім'ї. У 1992 році сім'я Леджинських репатріювалася до Ізраїлю.