вівторок, 17 листопада 2009 р.

ЦВК дозволила громадянинові Сергію Щетиніну подати документи про реєстрацію його кандидатом у президенти

КИЇВ, 17 листопада. (Андрій Шульга - УКРІНФОРМ). Центральна виборча комісія прийняла рішення дозволити громадянинові Сергію Щетиніну подати документи про реєстрацію його кандидатом у президенти України. За відповідне рішення сьогодні проголосувало 15 членів ЦВК із 15 присутніх на засіданні, - повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.
Як відзначив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, відповідне рішення ЦВК було прийнято на виконання постанови Вищого Адміністративного Суду України від 14 листопада 2009 року. За словами А.Магери, в цій постанові сказано, що Центральна виборча комісія повинна прийняти документи та зареєструвати Сергія Щетиніна кандидатом у президенти.
Сергій Щетинін пояснив настільки пізній термін подачі документів до ЦВК тим, що в останній день реєстрації, тобто 9 листопада, у нього не прийняли всіх відповідних документів, оскільки співробітника Центрвиборчкому, який відповідає за їхнє прийняття, цього часу не було на робочому місці. "Тому я і звернувся до суду для захисту свого права стати кандидатом у президенти", - сказав Сергій Щетинін.
У рішенні ЦВК із цього питання також сказано, що юридичні підстави для відмови йому в реєстрації відсутні.
За словами Сергія Щетиніна, він подав всі необхідні реєстраційні документи найближчим часом, підкресливши при цьому, що не має наміру вносити грошову заставу в 2,5 мільйона гривень. Оскільки, на його думку, відповідно до закону про вибори президента, така грошова застава вноситься вже зареєстрованим Центральною виборчою комісією кандидатом. У зв'язку з цим він має намір подати до Центрвиборчкому документ, у якому дасть роз'яснення щодо наміру внести вказану суму після його реєстрації кандидатом у президенти.
Раніше повідомлялося, що Центральна виборча комісія зареєструвала 18 кандидатів у президенти України.