понеділок, 16 листопада 2009 р.

ТОП найбагатших кандидатів у Президенти України

КИЇВ, 16 листопада. /УКРІНФОРМ/. Серед 18 кандидатів у Президенти України, зареєстрованих ЦВК, найбагатшим виявився Сергій Тігіпко. Загальна сума його сукупного доходу становить понад 20 млн грн. Друге місце у рейтингу найбагатших кандидатів займає Михайло Бродський, загальні доходи якого за минулий рік склали 18,6 млн грн. З багатократним відставання третім найбагатшим кандидатом став Віктор Янукович, який задекларував 4,8 млн грн. Утім, Віктор Янукович став беззаперечним лідером серед кандидатів, що отримали від держави матеріальну допомогу - 1,6 млн грн. Такі дані наводить Громадянська мережа ОПОРА, повідомляє УКРІНФОРМ.
Більше 1 млн грн за минулий рік заробив чинний Президент Віктор Ющенко, котрий закриває список кандидатів-мільйонерів. Трохи до звання мільйонера не дотягнув Арсеній Яценюк (999,9 грн). Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко зайняла десяту позицію серед кандидатів за рівнем доходу, заробивши за минулий рік 386 тис. гривень.
Найбіднішим кандидатом у Президенти є депутат Київської міської ради та лідер Громадського активу Києва Олександр Пабат, який задекларував 245 гривень прибутку.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, 13 листопада ЦВК завершила реєстрацію кандидатів на пост Президента України. У виборчій кампанії візьмуть участь 18 громадян України, що в належні терміни подали необхідні документи і внесли на безготівковий рахунок Центрвиборчкому заставу у розмірі 2,5 млн грн.
Усього було подано 70 заяв, п'ять із яких повторно. Найпоширенішою причиною відмови громадянам стало невнесення грошової застави у передбачених законодавством розмірах та неналежним чином оформлені документи.