понеділок, 23 листопада 2009 р.

"Напишіть пісню, яка б вам самим сподобалась" - переможець "Євробачення - 2009" Ральф Макенбах

КИЇВ, 22 листопада. /Валентина Пащенко - УКРІНФОРМ/. "Я дуже щасливий! Це грандіозно!" - ці слова переможець Дитячого пісенного конкурсу "Євробачення - 2009" Ральф Макенбах з Нідерландів повсякчас повторював на прес-конференції, що відбулася пізно вночі по завершенні фінального шоу в Київському Палаці спорту.
"Це важко описати. Я просто хотів кричати від щастя", - так відповів він на запитання журналістів щодо своєї реакції на результати голосування, які засвідчили: він - перший!
На запитання про захоплення Ральф сказав: "Я танцюю і співаю" - прямо як у його пісні "Клік-клак", з якою він переміг. У ній ідеться про те, що він танцює степ - і це його улюблене заняття. "Чечітка, мабуть, зіграла ключову роль", - припустив він, пояснюючи результати голосування.
Ральф Макенбах для того, щоб перемогти, порадив майбутнім учасникам: "Напишіть пісню, яка б вам самим сподобалась" (а за умовами Дитячого пісенного конкурсу, виконавці мають бути і авторами пісні, яку виконують).
Його пісня справді так усім припала до душі, що представники ЗМІ попросили виконати її ще раз - прямо на прес-конференції. І оскільки музичного супроводу в прес-центрі не було, то Ральф і чотири юних танцюристи виконали весь свій чудовий номер під дружній акомпанемент оплесків.
Журналісти ще дізнались, що юнак ходить в школу, дівчини не має. А коли володаря Гран-прі (який він отримав з рук Президента України) запитали про можливість участі у дорослому "Євробаченні", він відповів, що одержав нині багато задоволення, але - можливо, з огляду на свій вік - ще не знає, чи готовий до цього. На сьогодні він щасливий - у захваті від всіх учасників, від усього свята, від феєричного шоу.
Як повідомляв УКРІНФОРМ, 14-річний Ральф Макенбах посів перше місце на "Євробаченні-2009", яке проходило в Україні. На другому місці - Луара Айрапетян, яка представляла Вірменію. Третє місце - у Каті Рябової з Росії. Український конкурсант Андранік Алексанян посів 5 місце.