пʼятницю, 12 лютого 2010 р.

Президент автогіганта Toyota буде виправдовуватися перед конгресом США за відкликання мільйонів машин

КИЇВ, 12 лютого. ( УКРІНФОРМ ). Через безпрецедентне відкликання автомобілів концерну Toyota Motor президент компанії Акіо Тойода змушений відбути до США для дачі пояснень Конгресу. Поїздка намічалася ще цього тижня, але через сильні снігопади у Вашингтоні її було вирішено перенести на початок березня. Про це повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на AFP.
Нагадаємо, що Toyota оголосила про глобальне відкликання, яке зачіпає мільйони автомобілів. Проблема полягає в педалі газу, яка може залипати й повільніше повертатися у вихідне положення або так і залишатися натиснутою. В Америці дефект треба усунути в RAV4, Corolla, Matrix, Avalon, Camry, Highlander, Tundra, Sequoia, випущених у період з 2005 по 2010 рік. У Китаї в рамках акції належить полагодити 75 тисяч позашляховиків RAV4. У Європі відкликаються RAV4, Auris, Avensis, Aygo, Corolla, iQ, Verso і Yaris. При цьому, проблема з педаллю газу не стала єдиною. Виявлено несправність у гальмівній системі гібридних машин.
Зазначимо, що Toyota - не єдина японська компанія, яка взялася усувати неполадки у своїй продукції. Днями автогігант Honda також вимушений був розпочати відкликання своїх машин. Проблема полягає в потенційній несправності подушки безпеки. Вона може розкритися з дуже великою силою і травмувати людей або навіть убити.